Intervju med Albin Grill - The Hawkins

06.10.2014 10:43
 The Hawkins från Arboga vann i år Sweden rock´s omröstning 
om en spelning på festivalen.
 Vi får en pratstund med bandets trummis Albin Grill.
 
 
Metal journalen -   Albin hur har bandets sound ändrats sedan namnbytet?
 
Albin - En hel del skulle Jag säga. Det är bara att jämföra våra 2 första EPs. Det har gått från Heavy Metal-soundet en del och mer mot något slags garagerockigt sound! Lite skitigare och ärligare kan man säga.
 
Metal Journalen -  Vilka band har influerat ert sound?
 
Albin -  -En skön grej med vår grupp är att vi i bandet lyssnar på mycket olika band, samtidigt som det finns en hel del band som vi alla gillar förstås. Och det är nog så att den blandade musiksmaken tillför mycket till vår ganska blandade genre. Men för att besvara frågan är vi alla stora fans av Deep Purple, Led Zeppelin, Rival Sons, Graveyard, Iron Maiden - för att nämna några stycken bara. Det lyssnas även mycket på punk!
 
Metal Journalen -  Ska ni snart släppa något nytt?
 
Albin  - Ja! Vi befinner oss just nu i låtskrivarstadiet till vad som skall komma att bli vår första fullängdare! När den släpps är ännu för tidigt för att säga. Men vi siktar på tidigt 2015.
 
Metal Journalen -  Har ni några gig på gång?
 
Albin  - Faktum är att vi hade bestämt att det inte skulle bli fler spelningar på ett tag för att lägga full fokus på skivan, men så fort förfrågningarna kommer så börjar det klia i fingrarna! Bland annat 31a Oktober spelar vi förband till Wolf på Hantis i Köping och 24+25 Oktober lirar vi på Tattoo Mess i Örebro!
Metal journalen - Vilket band skulle ni vilja åka på turné med?
 
Albin - Vilket band som helst som vi kan ha jävligt kul ihop med och lära oss mycket av. Freak Kitchen eller Bullet vore ju ballt att göra en sverige-sväng ihop med tex!
 
Metal Journalen - Vem i bandet skriver era låtar eller bidra alla medlemmar till låtskrivandet?
 
Albin -   99% av fallen är det Johannes (Carlsson. Sång/Gitarr) som kommer med låtarna i stort sett klarskrivna. Men sen blir det ju alltid små-ändringar när vi andra börjar peta och tycka och det är ju så ett band får sitt sound.
 
Metal Journalen -  Har du Albin någon favoritplatta och i så fall vilken och varför?
 
Albin - alla som vet det minsta om mig vet att Jag avgudar Iron Maiden, så det blir ju någonting av dem! Jag säger nog Seventh Son of a Seventh son från 1988, den är fantastisk!
 
Metal Journalen -  Är siktet inställt på utlandet för er i bandet?
 
Albin - Absolut! Än så länge har vi inga smidda planer om när, var och hur. Men självklart tar vi oss utanför Sverige så småningom.
 
Metal Journalen -  Nu när ni spelat på Swedenrock finns det en annan festival på önskelistan?
 
Albin -  Absolut - ALLIHOP
 
 
Vi tackar The Hawkins trummis Albin Grill för pratstunden..